Kaip Rūkyti Kaljaną?

Jei kaljano rūkyme esate naujokas ir dar niekada nebandėte rūkyti kaljano, tada nenuostabu, kad iš pradžių tai gali pasirodyti kaip bauginantis procesas. Tačiau galite būti tikri, kad jūs toks nesate vienas. Dauguma žmonių, kuriems ši koncepcija yra nauja, greičiausiai nėra visiškai tikri, kaip reikia teisingai rūkyti kaljaną. Taigi, mes parengėme keletą patarimų, kurie padės mėgautis kaljano rūkymo patirtimi.

Pašildykite dubenį su tabaku:

Paskutinis kaljano paruošimo žingsnis yra padėti karštas anglis ant folijos viršaus arba karščio kameros. Jas turite sudėti šalia krašto kuo tolygiau. Kai kaljanas bus paruoštas naudoti, svarbiausia nepamiršti leisti jam šiek tiek pastovėti, geriausia bent 10 minučių, kad tabakas pakankamai sušiltų. Rūkydami perkelkite anglis maždaug kas 10 – 15 minučių ir bakstelėkite jas žnyplėmis, kad numuštumėte pelenus. Tada apverskite, kad kita anglių pusė būtų prie folijos, o jei prieš įkvėpdami matote, kad iš dubens kyla dūmai, tada pašalinkite anglis ir leiskite kaljanui atvėsti.

Niekada nerūkykite tuščiu skrandžiu:

Patartina prieš rūkymo seansą visada pavalgyti ar bent jau šiek tiek užkąsti. Rūkymas tuščiu skrandžiu gali apsvaiginti ar net sukelti pykinimą, ypač jei tai pirmas kartas rūkant. Prieš pradėdami rūkyti, turėtumėte gerti daug vandens ar arbatos, kad burna liktų drėgna. Rūkydami kaljaną valgykite lengvus užkandžius, tokius kaip duona ir džiovinti vaisiai.

Lengvai įkvėpkite:

Rūkydami kaljaną nepamirškite nesijaudinti. Traukite kaljano dūmus daugiau, nei galite, tačiau lėtai ir švelniai. Traukite orą per žarną įprastu kvėpavimo tempu, nes stiprūs įkvėpimai tiesiog perkaitins anglį ir dūmai įgaus aitrų deginantį skonį. Kad to išvengtumėte palaukite minutę ar dvi tarp kiekvieno įkvėpimo, taip pat tai padės išvengti nemalonios reakcijos į nikotiną. Palengva įkvėpkite ir darykite mažas pertraukėles, o tada iškvėpkite ir mėgaukitės skoniu. Mėgaujantis kaljano rūkymu – svarbiausia neskubėti. Nepamirškite atsipalaiduoti ir mėgautis. Kaljano rūkymo seansas turi būti atpalaiduojantis potyris, kuris turėtų trukti mažiausiai valandą, todėl rūkykite kaljaną tik tada, kai nereikia niekur skubėti. Atsisėskite ir atsipalaiduokite, mėgaudamiesi fantastišku skoniu ir pojūčiais. Kaljano rūkymas suartina žmones, todėl gali būti geriausias būdas leisti laiką su draugais.

Nerūkykite tuo pačiu metu kaip kažkas kitas:

Jei kaljanas turi daugiau nei vieną žarną, niekada netraukite dūmų tuo pačiu metu kaip kažkas kitas. Du žmonės, naudojantys kaljaną vienu metu, sudegins anglį per greitai, todėl dūmai bus kartūs ir nemalonūs. Tabakas taip pat sudegs daug greičiau, o tai sutrumpins jūsų rūkymo seansą. Geriausia atlikti kelis traukimus, du ar tris, kai ateina jūsų eilė, ir leisti rūkyti kitam. Jūs turite mėgautis kaljanu lėtai ir neskubėdami.